Beneficiile alaptarii pentru mama / copil
 • Alaptatul pana la cel putin 2 ani
 • Avantajele alaptarii pentru mama si pentru bebelus
 • Informatii succinte in alaptare
 • Mituri in alaptare
 • mai multe
Alimentatia mamei care alapteaza
 • Nu exista alimente pe care o mama trebuie sa le evite pt ca alapteaza! Recomandarea universal valabila este sa mananci ce iti place [...]
 • mai multe
Fiziologia lactatiei
 • Nutritie in sarcina si alaptare
 • Cum se produce laptele matern
 • mai multe
Compozitia laptelui matern
 • Laptele matern este unic in compozitie si asigura toate elementele nutritive necesare copilului pana la varsta de 6 luni si ramane [...]
 • mai multe
Probleme aparute in alaptare
 • Probleme in alaptare
 • Pozitii alaptare
 • De ce nu vrea bebe sa suga?
 • mai multe
Patologia sanului
 • Patologia sanului semnifica o serie de complicatii care pot aparea pe perioada alaptarii, desi marea majoritate pot fi prevenite [...]
 • mai multe
Ora magica / contact skin to skin
 • Tine-ti copilul piele pe piele in prima ora dupa nastere. Fiecare nou-nascut trece prin 9 stadii instictiv, cand are loc contactul [...]
 • mai multe

Stiri si evenimente

Conferinta Totul despre Mame la Brasov, 28 martie 2015

Hotel Kronwell
28.03.2015

Trei dintre cei mai indragiti specialisti de parenting din tara noastra, Monica Reu trainer de comunicare nonviolenta, Diana Stanculeanu, psihoterapeut, si Gaspar Gyorgy, psiholog clinician, vor sustine pe 28 martie prima conferinta TOTUL DESPRE MAME din afara Bucurestiului, la Kronwell Hotel din Brasov.

Acest prim eveniment marca TDM care depaseste granita capitalei se va desfasura sub numele "Parinti constienti, copii fericiti" si, pe parcursul celor trei module din program, a cate doua ore si jumatate fiecare, isi propune sa le ofere celor prezenti instrumente teoretice si practice din sfera parentingului, pentru o viata constienta si implinita alaturi de copiii lor.

Programul conferintei este urmatorul:

09:30 − 12:00: Diana Stanculeanu − "Cum incurajam autonomia copiilor"
12:00 − 12.30: pauza de cafea
12:30 − 15:00: Gaspar Gyorgy − "Mindfulness pentru parinti"
15:00 − 15:30: pauza de cafea
15:30 − 18:00: Monica Reu − "Curajul de a creste copii cu empatie"

Biletele sunt disponibile aici: http://bit.ly/17AScfY

Va asteptam cu mare drag!

Conferintele TOTUL DESPRE MAME vin in orasul tau!

 

Bucuresti, 24 februarie 2015. Conferintele de parenting organizate de TOTUL DESPRE MAME sunt de acum accesibile parintilor din intreaga tara.

"Conferintele TOTUL DESPRE MAME in orasul tau" este conceptul care va cuprinde evenimente locale la care sunt asteptati aproximativ 300 de parinti pentru fiecare editie.

Seria evenimentelor va debuta cu Brasov (sambata, 28 martie 2015, la Hotel Kronwell), iar apoi va continua, pana la finele anului, cu Timisoara, Sibiu, Iasi si Constanta.

La Brasov, conferinta se va desfasura sub numele de "Parinti constienti, copii fericiti" si, pe parcursul celor trei module din program, a cate doua ore jumatate fiecare, isi propune sa le ofere celor prezenti instrumente teoretice si practice din sfera parentingului, pentru o viata constienta si implinita alaturi de copiii lor. Astfel, Monica Reu (trainer de comunicare nonviolenta) va sustine conferinta "Curajul de a creste copii cu empatie", Diana Stanculeanu (psihoterapeut) le va expune parintilor tehnici despre "Cum sa incurajam autonomia copiilor", iar Gaspar Gyorgy (psiholog clinician) va prezenta "Mindfulness pentru parinti". Biletele se pot achizitiona online, aici.

"Empatia este un ingredient esential pentru orice relatie de calitate si, in mod cert, relatia dintre noi si copiii nostri este una dintre cele mai pretioase pe care ne este dat sa le traim. Atelierul <Curajul de a creste copii cu empatie>este dedicat parintilor care isi doresc sa integreze aceasta stare valoroasa in interactiunile de zi cu zi dintre ei si copiii lor, pentru ca acestia sa creasca fiinte iubitoare de viata, autonome, increzatoare in sine, pline de compasiune", a declarat Monica Reu.

Empatia poate sa apara natural in relatiile de familie, daca parintii sunt obisnuiti sa practice mindfulness. "Parintii din Brasov vor fi introdusi in fascinanta lume a starii de mindfulness, numita si prezenta constienta, descoperind efectele benefice ale unei vieti traite in momentul prezent. De prea multe ori preocuparile cotidiene ne afecteaza abilitatea de conectare autentica la copiii nostri, ceea ce influenteaza calitatea relatiei parinte−copil. Aceasta de−conectare aduce multa frustrare si confuzie atat pentru copil, cat si pentru parinte. Aplicand tehnici de mindfulness, prin identificarea tiparelor noastre automate si explorarea atenta a ranilor interioare, noi ne putem vindeca cu adevarat si putem savura relatia parentala, tinand cont de nevoile personale si ale copilului", a adaugat Gaspar Gyorgy.

"Ani de zile, parinti si cadre didactice au crezut deopotriva ca traseul academic al unui copil este cel care garanteaza reusita acestuia la varste adulte. Experienta si studiile in domeniu au aratat ca dincolo de note si o anumita calitate a educatiei, abilitatea unui copil de a se <descurca> este aceea care face diferenta si explica cum, peste ani, copii eminenti, <premianti> de profesie, devin adulti departe de a avea o viata implinita, in timp ce alti copii, considerati <modesti> si−au construit o viata echilibrata, de succes, cu multiple beneficii personale si profesionale", a adaugat Diana Stanculeanu.

"Conferintele TOTUL DESPRE MAME in orasul tau" sunt rezultatul asteptarilor pe care le au parintii din Romania cu privire la conectarea lor cu tot ce este nou, eficient si benefic in sfera de parenting.

Evenimentele TOTUL DESPRE MAME, desfasurate pana acum in Bucuresti, s−au bucurat de mult interes din partea parintilor. Atat conferintele nationale − sustinute de speakeri si autori de renume mondial, precum Michael Thompson, Alfie Kohn si Jack Newman − cat si evenimentele periodice cu cei mai indragiti specialisti de parenting din Romania (Serile TOTUL DESPRE MAME si Ateliere cu mamici) sunt o sursa valoroasa de informare si educare, un prilej de neratat pentru parintii preocupati de calitatea vietii si a relatiei pe care o dezvolta cu copiii lor.

Despre TOTUL DESPRE MAME:

Platforma TOTUL DESPRE MAME pune la dispozitia parintilor si a tuturor celor interesati de cresterea si ingrijirea copiilor informatii testate din sfera parentingului. Pe TOTUL DESPRE MAME parintii vor gasi interviuri cu specialisti de top, articole documentate, dar in acelasi timp platforma noastra joaca si rolul unui mediu de transmitere a experientelor reale cu care se confrunta parintii in viata de zi cu zi.

TOTUL DESPRE MAME are o abordare holistica a vietii de familie: de la sanatate la psihologie, de la educatie la nutritie, parintii informati ai secolului nostru vor gasi aici o sursa esentiala de cunostinte verificate si testate.

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:

Simona Ghenea

Communication and Special Events Coordinator

www.totuldespremame.ro;

simona.ghenea@mme.ro; 0733.904.678